perjantai 3. kesäkuuta 2011

Preparation Course: New York


Helloooo! Nyt voin kertoo tosta New Yorkin valmennusleiristä sen verran mitä siitä tiedän. Eli toi on tollanen esittely sille leirille ja siinä on alustava aikataulusuunnitelma sille, mitä toi leiri pitää sisällään.

Sinne leirille tulee kaikki ne eri puolilta maailmaa, joilla on mun kanssa sama järjestö ja jotka on valinneet USA:n kohdemaaksi ja ne, jotka on valinnu ton leirin. Eli se ei oo pakollinen. Oon kuullu, et toi on iha paras tapa alottaa tuleva vuosi ja ton leirin aika oppii jo niin paljo siitä toisesta kulttuurista ja kielitaito paranee jo ennen ku menee isäntäperheesee.

Toi leiri on siis New Yorkissa ja se kestää viikon. Me asutaan se viikko jossain Universityssä, mikä on lähellä New York Cityä. Me nukutaan niissä Universityn dorm roomeissa, eli niissä asuntoloissa mitä esim. American Pie leffas on näkyny :D
Leiril on urheiluu, tutustumista uuteen maahan ja kulttuuriin, tietoa siitä, millasta on olla uudessa maassa opiskelijana jne, mut myöskin vapaa-aikaa.

Nyt siihen alustavaan aikataulusuunnitelmaan:

Päivä 1: Saapumiset.

Päivä 2: Tervetulo-tapaaminen. Tutustuminen campuksen ympäristöön. Amerikkalaisia urheilulajeja.

Päivä 3: New York City retki. Times Square, nähtävyyksiä ja shoppailua. Iltaristeily Manhattanin ympäri (Vapaudenpatsas!!).

Päivä 4: New York City retki. Nähtävyyksiä ja shoppailua. Elokuvailta.

Päivä 5: Luokkakeskustelua: Elämää ulkomaalaisena oppilaana USA:ssa. Amerikkalaisia urheilulajeja.

Päivä 6: Luento US Historystä, hallituksesta ja US nykypäivänä. Rantaretki Long Islandille.

Päivä 7: Luokkakeskustelua: Valmistautuminen ja kannustuspuheet vaihto-oppilaiden näkökulmasta. Näytös- ja jäähyväisjuhla.

Päivä 8: Lähdöt.

Siinä se ohjelma nyt oli! Ja ton jälkee mä lennän sitte sinne Floridaan. Mut musta toi ohjelma kuulosta tosi siistilt! Tulee olee varmaa tosi kivaa! Ja hiton hienoo päästä New Yorkiii! ;)
Odotan kyl innolla! :)

Nyt on kesälomaki tavallaa alotettu, JES! Huomenna ei oo muuta ku kevätjuhla ja sit alkaa virallisesti lomalomaloma!

-Julia

P.S. Sain tänää postissa sen mun "kutsukirjeen" USA:sta, siin on ne viisuminhaku jutut. Nyt vaan ootan järjestöltä ohjeita sen hakemiseen, ni sit voin varata ajan USA:n lähetystöltä!



3 kommenttia:

  1. wowowo kerro sit ku millanen tyyppi tää stifler on irl :D jaja oon vaa jealous tost NYCist. i do waaant -mila

    VastaaPoista
  2. jepp! stifler on aika härski jätkä, jännää kuulla sen juttui iha livenä.. :o :D toi on kyl pirun siistii päästä tonne! voin antaa stiflerille sun numeron;)

    VastaaPoista
  3. :D:D sano kans sen momille terkkui :=

    VastaaPoista

Saa kommentoidaaa!! :)